Bewustzijn over leefstijl vergroten

Inge Wijsman (1963) is Vlaamse en woont sinds 2005 in Nederland. Als journalist en storyteller verzorgt zij bij bedrijven en organisaties presentaties en lezingen met één missie: Bewustzijn over leefstijl vergroten en de gezondheidskloof verkleinen. Beeldspraak, verrassing en humor zijn de middelen die zij hierbij inzet. Haar favoriet quote is niet voor niets: ‘Het is onze verantwoordelijkheid, niet onszelf, die we serieus moeten nemen.’ Een uitspraak van acteur Peter Ustinov.

Ze heeft jaren geleden zelf ervaren hoe ze haar diabetes kon omkeren door een andere leefstijl. Ze richtte de Facebookpagina “Inge Trapt Door” op, en fietst daarvoor door Nederland om leefstijlgeneeskunde onder de aandacht te brengen. Dat gaf haar zoveel energie dat ze opnieuw in de boeken is gedoken, en haar diploma van voedingsdeskundige en gewichtsconsulent behaald heeft.

Regie over je eigen leven

Met haar eigen bedrijf, In Food Shape, richt Inge zich enerzijds op het begeleiden van mensen naar een vitale toekomst, maar meer nog op communicatie over dit onderwerp. Inge: ‘Er is nog zoveel werk te doen als het gaat om bewustwording. Daar begint alles mee. Als je als bedrijf, organisatie of gemeente je mensen bewuster kan maken van bepaalde patronen, dan geef ze je belangrijke handvatten om de regie over hun leven weer te pakken. Dan gaan ze niet enkel op een andere manier om met een ‘ziekmakende’ maatschappij, maar dan creëren ze zelf een gezondere maatschappij. En daar profiteert iedereen van!’

Nieuwsgierig?

Bezoek de kraam van In Food Shape tijdens de LCHF Belevingsmarkt. Daar ontdek je welke verrassende activiteiten, lezingen, familie- en bedrijfsuitjes Inge allemaal in petto heeft. Ga naar haar lezing ‘Met de billen bloot‘ op zondag 19 mei. Of neem nu alvast een kijkje op haar website voor meer informatie over de persoon Inge Wijsman en haar bedrijf In Food Shape.

Categorieën: Deelnemer