ir. Marijke Samsom is auteur van het boek ‘Voeding en welvaartsziekten de fabel van het foute vet’ en vertelt het volgende:

De nieuwe gezonde voeding

“De LCHF Belevingsmarkt staat geheel in het teken van ‘de nieuwe gezonde voeding’: koolhydraatarm met gezonde vetten. Het project GezondDorp in Leende laat zien dat deze aanpak veel gezondere mensen oplevert!”

“De ‘gezonde voeding’ die gepromoot wordt door het voedingscentrum, en vele andere instanties en ‘professionals’ is helemaal niet zo gezond en vermindert de kans op ‘welvaartsziekten’ echt niet. Als die adviezen juist zouden zijn, zouden de Nederlanders sinds het begin van de jaren ’80, toen de voedingsvoorlichting met kracht werd ingezet, steeds gezonder zijn geworden. Maar het tegendeel is waar…”

Uitvoerige zoektocht in wetenschappelijke bronnen

“Het voedingscentrum claimt een wetenschappelijke basis voor haar adviezen. Ik startte daarom een uitvoerige zoektocht in wetenschappelijke bronnen naar die basis. Die bleek voor de meeste dwingende adviezen voor ‘gezonde voeding’ zeer discutabel of zelfs afwezig. De zogenaamd ‘gezonde voeding’ blijkt notabene in veel opzichten juist ongezond! De welvaartsziekten hangen aantoonbaar samen met voeding. En dat betreft niet alleen obesitas en diabetes, maar ook voor andere gezondheidsproblemen en ziekten.”

“Momenteel worden we uit andere hoeken gebombardeerd met de visie dat vegetarisch of veganistisch eten supergezond is. En dat vlees eten je kans op ziekte(n) vergroot. Ook daarvoor ontbreekt een wetenschappelijke basis. Maar ‘voeding’ gaat niet alleen over koolhydraten, vet of vlees. Er zijn nog veel meer belangrijke punten, die vaak ook onderling samenhangen.
Mijn boek geeft een overzicht van alle kwesties die te maken hebben met echt gezonde voeding.”

Nieuwsgierig?

Bezoek de kraam van ir. Marijke Samsom en bekijk en bespreek daar haar boek ‘Voeding en welvaartsziekten de fabel van het foute vet’. Of neem nu alvast een kijkje op de website voor meer informatie over FABELFOUTVET.

Categorieën: Deelnemer