Afvallen met behulp van hypnose

Wie heeft er geen ervaring met lijnen? In de levens van de meesten van ons kom je op een punt dat je wel iets minder zou willen wegen. Na een zwangerschap bijvoorbeeld of na een stressvolle periode waarin je (extra) gesnackt hebt. Of misschien probeer je al langer een gezond eetpatroon vol te houden. We weten over het algemeen wel wat we willen, wat kilo’s afvallen, een gezonder eetpatroon volgen; maar in de praktijk valt het niet mee om het lijnen of volgen van een dieet vol te houden.

Dat lijnen vaak moeilijk is, zit erin dat je iets wil ‘volhouden’. Vaker hoor je ook dat het gewicht verliezen niet het moeilijkst is maar om daarna het nieuwe eetpatroon vol te houden blijkt vaak moeilijk. De moeilijkheid van lijnen en op het nieuwe gewicht blijven zit in het ‘volhouden’, iets doen terwijl je eigenlijk iets anders zou willen.

Met plezier introduceert Leef Coaching & Wellbeing hypnose als krachtige methodiek om het lijnen en het blijvend op gewicht blijven te vergemakkelijken. Maar waarom hypnose?

Je onderbewuste inzetten om je lijndoel te bereiken

Met wilskracht kun je veel bereiken. Om gewicht te verliezen zet je je kennis (bijvoorbeeld over gezonde voeding), je drive, je doorzettingsvermogen en andere kwaliteiten in om je doel te bereiken. Je komt daarmee een heel eind maar het blijft (soms) moeilijk. Dat komt omdat eten niet alleen noodzakelijk is om te blijven leven maar ook een (emotionele) betekenis heeft. En die emotionele betekenis is voor iedereen anders. Met de inzet van hypnose ga je jouw relatie met eten onder de loep nemen en een andere relatie leggen waardoor het lijnen veel gemakkelijker wordt. Je werkt samen met je onderbewuste om je doel te bereiken.

Voorbeeld: je weet heel goed dat je niet wil snacken als je tijdens een periode van lijnen naar een feestje gaat. Je neemt je dan ook voor om die avond van de borrelnootjes en andere hapjes af te blijven. Als je op het feestje bent gaat het het eerste uur goed, je bent ‘in control’. Maar dan gaat die hand toch naar het bakje met snacks en je hoort nog net even een innerlijk stemmetje zeggen ‘ach eentje mag’ voordat de snack in je mond verdwijnt. Dit is een voorbeeld van een patroon dat door de inzet van hypnose wordt ‘aangepakt’.

Voor een introductie over hypnose is deze video een aanrader:

Lezing zondag 24 mei 2020

Tijdens de lezing op 24 mei wordt uitgebreid ingegaan op de relatie die je kunt hebben met eten, hoe deze is ontstaan en hoe verandering in deze relatie de sleutel is voor succesvol en blijvend afvallen. Naast theorie over de werking van het onderbewuste zullen diverse praktijkvoorbeelden besproken worden.

Jacqueline Philipsen verzorgt deze introductie ‘Afvallen met behulp van hypnose’

Hypnose

Jacqueline Philipsen is coach met specialisatie hypnose en IEMT. In haar praktijk in Maarheeze begeleidt ze coachees in één-op-één sessies. Jacqueline heeft tientallen jaren ervaring als coach in het bedrijfsleven en heeft zich in 2018 bekwaamd in het toepassen van hypnose. In haar coachingssessies staat altijd de vraag centraal wat de coachee ervan weerhoudt om volledig te mogen zijn.

 

  • Lezing: 30 minuten
  • Aantal deelnemers: maximaal 30
  • Kosten: 5 euro per persoon.*
  • Meer info over Leef Coaching & Wellbeing.
  • Inschrijving opent eind maart.