Kennismaking ouder en kind yoga

Voorkom stress bij jezelf en je kind

Ouders hebben gemiddeld slechts 32 minuten ‘Me time’ per dag. In het dagelijkse leven worden we zo opgeslokt door werk, telefoon, huishouden en nog veel meer dingen, dat er onvoldoende tijd is te ontspannen en bewuste aandacht te hebben voor jezelf en je kind.

10 dingen waar de meeste ouders stress van krijgen:

 1. Als je kind vervelend doet en/of slecht luistert
 2. Ruzies tussen kinderen onderling
 3. Als je kind naar bed en uit bed moet
 4. De combinatie van werken, opvoeding, huishouding en agendabeheer
 5. De wekelijkse boodschappen
 6. Moeizame eetmomenten
 7. Als je wilt dat je kind stopt met het scherm
 8. Troep in huis
 9. ’s ochtends iedereen op tijd klaarkrijgen en de deur uit
 10. Begeleiding van huiswerk

Samenwerken aan een preventieve en ontspannen sfeer

Stel je nu eens voor dat je samen met je kind kan ontspannen. Even tot rust komen in een positieve sfeer. Wat een mooie wisselwerking is dat. Want als jij als ouder ontspannen bent is je kind dat ook.

Kennismaking met ouder en kind yoga

Deze gezellige workshop is bedoeld om je te laten kennismaken met ouder en kind yoga. Op een leuke en speelse manier de band met je kind versterken en tegelijk ontspannen. Dit komt omdat je de ademhalingsoefeningen, de lichaamshoudingen, muziek en massages samen met je kind beleeft.

Voor de volledigheid: In de praktijk Evenwichtskunsten in Heeze wordt er maandelijks een workshop ouder en kind yoga gegeven op zondagochtend. Deze praktijk is gecertificeerd door CIPION/SRNO/V&V.

Wie is Esther Nent?

Esther Nent werkt als sociaalpedagogisch hulpverlener en counselor op het gebied van bewuste opvoeding en positieve hechting voor kinderen en ouders. “Ik begeleid kinderen en ouders wanneer zij te maken hebben met hooggevoeligheid, overprikkeling, spanningsklachten, psychosomatische klachten, sociale communicatie en relaties.”

Workshop zondag 24 mei 2020

 • Workshop: 45 minuten.
 • Maximaal aantal deelnemers: 10 ouders met 1 kind (leeftijd 5-12 jaar).
 • Kosten: 5 euro per persoon.*
 • Meer info over Evenwichtskunsten.
 • Inschrijving opent eind maart.

* ) Deze bijdrage gaat naar Stichting GezondDorp. En maakt het (mede) mogelijk deze GezondDorp Belevingsmarkt te organiseren, alsook om in de toekomst andere activiteiten te ontplooien die bijdragen aan onze visie: “GezondDorp streeft naar een samenleving waarin we op een vitale manier oud worden!”.