Workshop ‘Leren fermenteren’
Hoe rot gezond kan zijn!
Fermentatie is een natuurlijk rottingsproces. Als je groenten gewoon laat liggen, kun je ze na een tijd(je) niet meer eten. Ze zijn ingedroogd, beschimmeld of simpelweg gerot. Maar je kunt dat rottingsproces ook in goede banen leiden. Dan worden de groenten lang houdbaar, heel gezond, en ook nog eens ‘verrot lekker’.
Fermentatie zet organisch materiaal om. Dit doe je met de juiste schimmels en goede bacteriën. Waar bij pasteuriseren alle – slechte én goede – bacteriën worden gedood, worden bij fermenteren de goede bacteriën behouden. Die zijn supergezond en zorgen juist voor een bijzondere smaak!
Cora Hoskens verzorgt deze workshop ‘Leren fermenteren’
Cora Hoskens ontdekte deze leefstijl in 2015 bijna per toeval tussen de kookboeken in de bibliotheek. Sinds die dag is ze voorvechter van koolhydraatarm en vetrijk eten, want dat is vet gezond!
Zo begon Cora de blog ‘Keto en zo’ om haar kennis over de LCHF leefstijl en haar LCHF recepten te delen. Leverde ze een grote bijdrage aan het boek ‘Van GezondDorp naar GezondLand‘. Startte ze samen met Rianne Mulder de (besloten) Facebookgroep ‘Het nieuwe eten, koolhydraatarm en vet gezond!‘. Is ze samen met Janny uit Duizel en Marie-José uit Leende de (besloten) Facebookgroep ‘Keto in de Kempen’ begonnen. En ze borrelt van de energie om haar kennis over fermenteren te delen, dus stroop je mouwen maar op!
Workshop zondag 24 mei 2020
- Maximaal aantal deelnemers: 15 personen per workshop.
- Kosten: 5,00 euro per persoon (kosten materialen).
- Meer info over Keto en zo.
- Inschrijving opent eind maart.