[vc_row][vc_column][vc_custom_heading text=”Diabetesbehandeling nieuwe stijl”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]Ben je praktijkondersteuner huisarts (POH), diëtist, (huis)arts of diabetesverpleegkundige en wil je graag weten hoe je medicatie af kunt bouwen bij diabetespatiënten? Harriët Verkoelen deelt tijdens de LCHF Belevingsmarkt op zondag 19 mei haar kennis en ervaring graag met collega´s; vanuit haar expertise als diëtist en diabetesverpleegkundige past ze zelf al meer dan 25 jaar de koolhydraatarme voeding toe tegen overgewicht en/of diabetes.

Diabetesmedicatie afbouwschema

Sinds 5 februari 2015 is het koolhydraatbeperkte voedingspatroon een van de officiële en evidence based voedingsadviezen van de Nederlandse Diabetes Federatie (NDF). Voor iedereen die diabetes heeft telt de ‘Schijf van vijf’ dus niet meer.

In het verlengde daarvan heeft Harriët in 2017 een afbouwschema gemaakt voor diabetesmedicatie bij DM2/insulineresistentie. Deze aanpak heeft zijn vruchten afgeworpen in de diabeteszorg. Steeds meer artsen gebruiken een dergelijk afbouwschema. Hierdoor zijn veel patiënten met diabetestype 2 insulinevrij geworden.

Koolhydraatbeperking S,M,L. Welke maat heeft je cliënt?
In het kader van gezamenlijke aanpak diabetesbehandeling nieuwe stijl schoolt Harriët Verkoelen diëtisten, huisartsen en diabetesverpleegkundigen bij in de koolhydraatarme leefstijl en demedicaliseren met haar afbouwschema. Deze geaccrediteerde bijscholing ‘Koolhydraatbeperking S,M,L. Welke maat heeft je cliënt?’ wordt zeer goed ontvangen.

“In de scholing komen praktische toepassingen en afbouwen van diabetesmedicatie aan de orde. Ik behandel onderwerpen als ketonen, ketogene voeding en intermittent fasting. En ik leg mijn afbouwschema voor diabetesmedicatie uit. Op deze manier gaat het percentage tevreden patiënten zonder medicijnen in uw praktijk ook omhoog.”

Koolhydraatbeperkt werkt!
Iemand die nog geen diabetes heeft, heeft als hoogste doel afvallen. In geval van diabetes is het hoogste doel minder medicijnen. Beide zijn goed haalbaar door een koolhydraatarme voeding. Zelfs als meer bewegen lastig is, lukt het toch iedereen om af te vallen.

“Ook het volledig stoppen met diabetesmedicijnen komt regelmatig voor bij diabetes type 2. In mijn praktijk wordt maar liefst 90% weer insulinevrij. De koolhydraatarme voeding biedt namelijk nieuwe behandelopties zodat behandeling op maat meer waarde krijgt.”[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_single_image image=”1023″ img_size=”full” alignment=”center”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]

Zondag 19 mei, 15.00-15.45 uur
Maximaal aantal deelnemers: 30 personen.
Meer info over Hariëtte Verkoelen.
Direct inschrijven.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]